Charlie’nin Çikolata Fabrikası

Roald Dahl çocuklar için klasikler arasına girmiş onlarca kitap yazmış Norveç asıllı bir yazar Charlie’nin Çikolata Fabrikası da bu klasiklerden biri. Kitap normal baskısının yanı sıra Quentin Blake'in eşsiz çizimleriyle üç boyutlu özel baskı olarak tekrar yayınlandı. Üç boyutu kitaplar hem çocuklar hem de büyükler için tam bir görsel şölen.

Charlie, annesi, babası, iki ninesi ve iki dedesiyle birlikte büyük bir kentin bitiminde küçük bir tahta barakada yaşamaktadır. Yoksuldurlar. Charlie çikolataya bayılır, ama alacak parası yoktur. Biriktirilen parayla, doğum günlerinde, yılda bir kez bir küçük çikolata girer evlerine. Bu büyük kentte, Charlie'lerin evinden bile görülen kocaman bir çikolata fabrikası vardır; dünyanın en ünlü çikolatalarını üretir. Günlerden bir gün dünyanın en harika mucidi Bay Willy Wonka, muhteşem çikolata fabrikasının kapılarını beş talihli çocuğa açıyor. Bu, Charlie'nin hayatının fırsatı! İçeride onu rengârenk şekerlemeler ve erimiş çikolata ırmağı bekliyor. Tek ihtiyacı ise bir Altın Bilet.

Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Can Yayınları, Roald Dahl, Çizen: Quentin Blake, Çevirmen: Celal Üster, 20 sayfa, 2. Hamur, Ciltsiz, 14x20 cm

0 yorum:

Yorum Gönder