Metin Kaçan İntihar Etti (Utku ÖZMAKAS)

Ağır Roman kitabıyla (ve kitabın filminin yapılmasıyla) büyük bir izlerkitlenin dikkatini üzerinde toplayan ünlü edebiyatçı Metin Kaçan (52) intihar etti. 6 Ocak 2013 Pazar günü Kaçan’ı Üsküdar’daki evine götürmek üzere aracına aldığını söyleyen Yüksel Güçlü isimli taksi şoförü, polise, fotoğraf çekmek bahanesiyle aracı köprüde durduran Kaçan’ın köprüdeki korkulukları aşarak kendini aşağı bıraktığını anlattı.

1961 yılında Kayseri’de doğan Kaçan, çeşitli mizah dergilerine kısa öyküler yazarak başladığı yazı serüveninde ilk romanı Ağır Roman’ın 1990 yılında piyasaya çıkmasıyla bir anda dikkatleri üzerine çekmişti. Argo kullanımı ve iç göçü anlatmadaki başarısıyla edebiyat dünyasını sarsan kitap 1996 yılında Mustafa Altıoklar yönetmenliğinde sinemaya uyarlanmıştı. Film, Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Sanat Yönetmeni”, “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ve de “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” dallarında ödüle layık görülmüştü. Kısa süre önce dizisi yapılan ve şu anda müzikali hazırlanma aşamasında olan Ağır Roman, 2003 yılında Fransızcaya da çevrilmişti. Metin Kaçan, Ağır Roman’ın ardından, tiner ve uçucu madde kullanan sokak çocuklarının yaşamının anlatıldığı İstedikleri Yere Giderler adlı çizgi roman çalışmasına Kemal Aratan ile beraber imza attı.

Kaçan’ın Ağır Roman’ın yanı sıra Fındık Sekiz, Harman Kaplan, Adalara Vapur adlarını taşıyan roman ve öykü kitapları da var. Ayrıca Kaçan hakkındaki yazıların derlendiği Cervantes’in Yeğeni isimli bir de derleme mevcut.

0 yorum:

Yorum Gönder