Üç Kedi Bir Dilek (Funda DEMİR)

Yeni olan her şey gibi umutla beraber geldi 2013. Kimimiz en çok sağlık diledi, kimimiz aşk, kimimiz terfi, biliyorum çoğumuz barış diledik. Roboski adalet diledi, sevdiklerinin yokluğuna alışabilmek için sabır diledi. ODTÜ'yü kınamayı dileyen "sözde üniversite" -patronları- da olmuştur muhakkak!  Bana sorarsanız önümüzdeki yıl en çok Bülent Arınç'ın "vajina" diyebilmesini diledim. Piyango da bana çıkmadığına göre bu yıl ki dileklerin çoğu beklemede yine. Ama unutturmak yok; insanca bir yaşam, barış ve adalet!

Yavru için yeni yılda alacağınız ilk kitabın Piti, Pati ve Pus'la tanışmanızı sağlayacak olan ve YKY tarafından yayımlanan "Üç Kedi Bir Dilek" olmasını dilerim. Sara Şahinkanat'ın yazıp Ayşe İnan Alican'ın resimlediği bu sevimli ve dokunaklı öykü üç yakın arkadaşın birbirlerine olan sevgilerini öylesine güzel anlatıyor ki, okumaya doyamayabilirsiniz. Tabii resimlerin gözalıcılığını da unutmamak lazım! Öykünün tamamı kadar resimlerdeki renkler ve karakterler o kadar sevimli ki, bu şiirsi öykü bittiğinde bir kedinin ev arkadaşı olmayı düşünebilirsiniz, baştan söyleyeyim...

Üç kafadar kedicik damda oturup yıldızları seyrederken Pus, eğer yıldız kayarken görürlerse tutacakları dileğin gerçekleşeceğini söyler. Bunu duyan Piti çok heyecanlanır ve günlerce bir yıldızın kaymasını bekler. Ama sürekli gökyüzüne bakarken yemeden içmeden kesilir, uyuyamaz, hatta bir iki de kaza atlatır. Onun bu haline çok üzülen Pati ve Pus arkadaşlarına yardım etmek için dahiyane bir plan yaparlar. Hayal gücünün sınırlarını zorlayan bu plan sayesinde  Piti'nin dileğini de öğrenmiş olan ikili bu dilek karşısında oldukça duygulanır ve gözleri yaşarır. Piticik keyifle günlerdir hasret kaldığı uykulara dalarken acaba yanlış mı yaptık diye düşünen Pati ve Pus'u ise büyük bir sürpriz beklemektedir.

Dostluk üzerine yazılmış onlarca öykünün içinde samimiyeti ve sürükleyiciliğiyle sıyrılan Üç Kedi Bir Dilek'i okuyunuz,okutunuz!

Bu arada kitabın sonunda ufaklıkla beraber yapabileceğiniz çok şirin parmak kuklalar da cabası!

ÜÇ KEDİ BİR DİLEK, Sara Şahinkanat, Resimleyen: Ayşe İnan Alican, YKY, 2012

0 yorum:

Yorum Gönder