LACİVERT Dergisi 48. Sayı (Helin KÜÇÜK)

Lacivert Dergisinin 48.sayısının ilk sayfasında yer alan Tarık Günersel' in edebiyat ve felsefeyi birleştirdiği söyleşisi bizi derginin öykü, şiir ve incelemelerinin olduğu diğer sayfalarına sürüklüyor.

Anton Çehov'un hikaye yazma tekniği üzerine yazılmış birkaç kısa notunun yer aldığı "eskiler " bölümünde kısa bir moladan sonra dergi, bu ayki araştırma dosyasıyla, bizden uzak bir coğrafyanın, bizim pek bilmediğimiz ama dünyanın yakından ilgilendiği Çağdaş Çin edebiyatını ele almış. Binlerce yıllık tarihi olan, diğer kültürlerce merak edilen ve keşfedilmek istenen bu büyülü uygarlığın dünya edebiyatındaki yerini ortaya çıkarmaya niyetlenen dergi, Çin edebiyatının seçkin örneklerini edebiyat severlerle buluşturuyor.

Bodrum'un begonvillere sarılmış evleri, Balık Tutan Şaşı Kedi Sokağı'yla yasemin kokan küçücük beldesi Gümüşlük, bu defa yalnızlık ve hüzne ev sahipliği yapıyor İclâl Nur'un "Gemiler Kalkar Yüreğimden " öyküsünde... Hikmet Bey'in Nazlı'sına duyduğu özlemi sıcak ve hüzünlü bir dille, bir umutla denize bırakılan kâğıttan kayığın naifliğiyle öyküleştirmiş yazarımız.

0 yorum:

Yorum Gönder