Redaksiyon Dergisi 1. Sayı (Helin KÜÇÜK)

Refleks Dergisi ile başladıkları serüvenlerine Murathan Mungan’ın “çağ çöküyor, çığ düşüyor” sözleriyle virgül koyan, "Ve tarih yürümeye başladı" cümlesiyle ise kaldıklaı yerden devam eden REDAKSİYON ilk sayısı ile raflardaki yerini aldı.

Redaksiyon’un ilk sayısında bizleri önce James Petras’ın Hugo Chavez’i mercek altına aldığı yazısı karşılıyor. Feride Tekeli’nin çevrisini yaptığı yazı da Petras, Chavez’i neden “….çağımızın insancıl ve çok yönlü kahramanı: O 21. Yüzyılı aydınlatan devrimcidir.” diye nitelendirilmesi gerektiğini madde madde ispatlıyor bizlere.

İlk sayının ilk söyleşisi ise Can Uğur’a ait. Uğur, “Sınıfın kolketif özgüveni onarılıyor” başlıklı söyleşiyi Gamze Yücesan Özdemir ile gerçekleştiriyor. Redaksiyon’da ki diğer söyleşiler ise:

2012’nin Ocak ayında işten çıkarılan 6 işçinin eylemi ile başlayan DEBA mücadele sürecini bize işçilerin ağzından dinlememizi sağlayan, Çağdaş Güneş’e ait “DEBA İşçileri: Şimdi her şey yeniden başlıyor”,

Ortadoğu uzmanı Fait Bulut ile Suriye’de ki son gelişmelerden başlayarak Tükiye’nin Suriye üzerindeki ısrarcılığının nedenleri, Özgür Suriye Ordusu ile PYD’nin (Partiya Yekîtiya Demokrat/Demokratik Birlik Partisi) yeni antlaşmasının nasıl okunması gerektiğine dair bir çok konu “ ‘Zafer’ Değil, Sorunlar Türkiye’nin” başlıklı söyleşi,

Ve son olarak TAKSAV’da gerçekleştirilen “ Emperyalizm ve Bağımlılık söyleşisinden delenen, Korkut Boratav’ın “Emperyalizm Nasıl İşler? Bağımlılık Nasıl Kurulur?” sorularını yanıtladığı söyleşisi.

Redaksiyon güncel politikanın yanı sıra bir de “Ankara Dosyası” hazırlamış. Dosyanın en önemli söyleşisi ise Mahir İpek ile yapılan “AST:Taş yerinde ağırdır!”. Ankaralılar şehirlerine, sokaklarına, mahallelerine ve dostluklarına sahip çıkmışlardır hep. Bu bir nevi Ankaralılık halidir. Kuvvetle muhtemel kapalılığından ve küçüklüğünden gelir. Ama sanırız ki sahip çıkmayı zaman zaman unuttuğu mekanlardan birisi Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) olmuştur. En az mahallemiz, sokağımız, dostumuz kadar her birimizin tarihinde bir yeri olan AST bu sene 50. Yaşını 2009 yılında arkadaşlarıyla devralan Mahir İpek ile kutluyor. İpek “bütün gücüyle direniyor” dediği AST’ı ve O’nu neden unutmamız gerektiğini tekrar hatırlatıyor.

6 yorum:

  1. nerede satılır.fiyatı nedir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok zor bir sorumu ki kimse yanıtlamamış

      Sil
    2. Merhaba,
      Redaksiyon Dergisi'nin fiyatı 4 tl. Ankara, İstanbul ve İzmir'de bulunan TAKSAV şubelerinden ve kitabevlerinden temin edebilirsiniz. Ayrıca isteme adresi Atatürk Bulvarı No: 147 Kat 10. Bakanlıklar-ANKARA

      Sil
    3. teşekkür ederim.birinci ve ikinci sayısını da alacağım.eskişehir'de oturuyorum.Burada bulabileceğim yer var mı?Ve ya internetten sipariş edebileceğim bir site var mı?

      Sil
    4. bulunamaması için dergiyi çıkarmaktan daha fazla zahmet harcanan dergi.koca istanbulu arattım mephisto diye bir yerde ikinci sayısı var,onda da sevinç eratalayın cd'si yok.
      iletişime geçin yeni sayı için dediğinizde de tanımıyoruz gelip elden bırakıp gidiyorlar diyorlar.
      sizce bu normal bir durum mu?

      Sil
    5. Eskişehirde Gençlik Kültür Evi'nde bulunuyor.
      Adresi İstiklal Mahallesi Özmen Sokak Emekli Astsubaylar derneğinin solundaki bina

      Sil